Russian (CIS)Ukrainian (UA)English (United Kingdom)

  • promteplozahyst.com.ua
  • promteplozahyst.com.ua
  • promteplozahyst.com.ua

Арматура та фланцеві з’єднання

Теплоізоляція арматури та фланцевих з’єднань трубопроводів.

Компанія «Промтеплозахист» пропонує теплоізоляцію арматури та фланцевих з’єднань трубопроводів та інших конструкцій трубопроводів складного профілю. Нашими спеціалістами використовуються матеріали та способи теплоізоляції, що оптимально відповідають всім нормативам та правилам техніки безпеки. Таким чином забезпечується економічна ефективність та підвищуються функціональні критерії як житлових будинків, так і промислових об’єктів.

ізоляція арматури, промтеплозахист

Основні положення теплоізоляції складних конструкцій теплопроводів.

Для ізоляції арматури і фланцевих з'єднань в залежності від матеріалу теплової ізоляції трубопроводу можуть бути використані як циліндри, так і мати прошивні із мінеральної, базальтової або скляної вати або супертонкого базальтового волокна. Плити для ізоляції арматури, зазвичай, не використовують.
Для ізоляції арматури і фланцевих з'єднань трубопроводів можуть застосовуватися мати у вигляді матраців з обкладками із склотканини, базальтової або кремнеземної тканини зі всіх сторін. Вид тканини визначається температурою ізолюючої поверхні.
Поверх матраців встановлюється знімний металевий кожух, кріплення якого може здійснюватися замками, привареними безпосередньо до кожуха, або бандажами із замками, встановлюваними поверх кожуха.
Для фланцевих з'єднань і фланцевої арматури з діаметром фланців, що не перевищує діаметр теплоізоляційної конструкції трубопроводу та арматури муфтової рекомендується застосування циліндрів в якості теплоізоляційного шару.
Теплова ізоляція трубопроводів і арматури повинна бути в справному стані. Температура на її поверхні при температурі навколишнього повітря 25 градусів Цельсія повинна бути не більше 45 градусів Цельсія.
Теплова ізоляція фланцевих з'єднань, арматури і ділянок трубопроводів, що піддаються періодичному контролю (зварні з'єднання, бобишки для вимірювання повзучості і т.п.), повинна бути такою, що знімається.
Теплова ізоляція трубопроводів, розташованих на відкритому повітрі і поблизу масляних баків, маслопроводів, мазутопроводов, повинна мати металеве або інше покриття для оберігання її від просочування вологою або горючими нафтопродуктами. Трубопроводи, розташовані поблизу кабельних ліній, також повинні мати металеве покриття.
Об'єкти з температурою робочого середовища нижче температури навколишнього повітря повинні бути захищені від корозії, мати гідро - і теплоізоляцію.
Для теплової ізоляції повинні застосовуватися матеріали, що не викликають корозії металу трубопроводів.